DELTAPLAN NPO

Beste leerlingen, beste ouders,

Ook het komende schooljaar zal er onder de vlag van het NPO (Nationaal Programma Onderwijs) weer veel extra aanbod zijn. Aanbod in de vorm van begeleiding en ondersteuning, maar zeker ook aanbod gericht op het versterken van het welbevinden en met plezier naar school gaan. Via deze website houden we jullie / u graag op de hoogte. Aarzel niet om bij vragen contact op te nemen!


Hartelijke groet,


Reinier Vergunst & Ron van der Slot - projectleiding NPO

(vgt@fioretti.nl) (slr@fioretti.nl)

Nieuws

Agenda

14 oktober

Wegens succes geprolongeerd! Een ruime klas vol was vorig jaar betrokken bij de module Young Entrepreneurship. Ook dit jaar bieden we de module daarom weer aan met een paar spliksplinternieuwe workshops! Ben jij dus een jonge ondernemer, wil je in de toekomst misschien wel een onderneming starten of ben je gewoon een ondernemend type dat graag ook impact wil maken? Dan is deze module helemaal voor jou. De module bestaat uit 6 workshops (vanaf woensdag 9 november van 15:30 - 17:00) en is geschikt voor alle leerlingen. De workshops betreffen alles wat met ondernemen te maken heeft. Van het verzinnen van je bedrijf tot het ontwikkelen van een marketing- of social media strategie tot het bouwen van je website. Meer informatie via de volgende link of via de heer Vergunst (vgt@fioretti.nl) en aanmelden kan hier.

15 september

In het rooster hierboven zijn nieuwe bijlessen & inloopuren toegevoegd. Voor o.a. Nederlands, Engels en Duits.

1 september

Het inloggen op het onderdeel 'meer leren in minder tijd' door Ankie Remijn

22 augustus

We nodigen alle leerlingen die dat leuk vinden graag uit om mee te denken over hoe we de school nog beter kunnen maken. Dat kan bijvoorbeeld via de leerlingenraad of een van de klankbordgroepen van de teams. Voor het komende schooljaar zijn er de volgende specifieke onderwerpen waarvoor je je aan kunt melden (klik op de link voor meer info en aanmelden):

19 augustus

Het programma NPO voor het komende schooljaar staat in de steigers. Via deze website houden we iedereen graag op de hoogte. Het rooster zoals nu bekend staat hierboven. Meer informatie volgt snel, maar leerlingen die dat willen kunnen zich nu al via de links of per e-mail opgeven voor:

 • studiebegeleiding : aanmelden via de mentor

 • bijles wiskunde : inloop maandag / woensdag in lokaal 224 het 7e t/m 9e uur

 • atelier / kunst : INFORMATIE & AANMELDEN

 • bandcoaching en schoolband : e-mail naar mam@fioretti.nl

 • toneelproductie : e-mail naar slr@fioretti.nl

10 maart

Het webinar van Young Impact is nu terug te zien door op DEZE LINK te klikken

6 maart

Alle leerlingen die aangegeven hebben dat ze gebruik willen (blijven) maken van MrChadd zijn nu bij MrChadd bekend. Mocht je je niet opgegeven hebben, maar wel gebruik willen maken, dan kun je je alsnog aanmelden via DEZE link.

14 februari

Op maandag 28 februari, dinsdag 1 maart en woensdag 2 maart (voorjaarsvakantie) organiseert BLIJLES schoolexamen trainingen voor alle bovenbouwleerlingen als extra boost voor SE 3. Nu is het moment om eventuele tegenvallende cijfers nog op te halen en met een mooi gemiddelde de examens of laatste toetsweek in te gaan. Je kunt je via onderstaande link aanmelden tot en met aanstaande zondag 20 februari. Als je vragen of opmerkingen hebt, neem vooraf contact op met BLIJLES via info@blijlesbollenstreek.com.

LINK: blijlesbollenstreek.com/fioretti/examentrainingen

4 februari

Ook in de tweede helft van het schooljaar wordt er veel extra's aangeboden. Naast de studiebegeleiding en extra activiteiten bieden ook veel vakken weer verschillende vormen van extra ondersteuning aan. Klik op de afbeelding hierboven voor het volledige overzicht!

1 februari

Een veel voorkomend probleem na Corona is dat leerlingen veel moeite hebben om hun werk weer wat aan te pakken. Hoe kom je weer aan het werk? Hoe kan je het beste plannen? Hoe leer je ook al weer voor de verschillende vakken? Gelukkig zijn er heel veel mensen die daar goed over nagedacht. Iemand die al die inzichten op een rij heeft gezet en dat ook nog op een fantastische manier kan overbrengen is Ankie Remijn. We hebben haar bereid gevonden om een lezing hierover te geven. Geschikt voor leerlingen en ouders. Ouders krijgen zo prachtige tools aangereikt om hun kind(eren) te ondersteunen. De lezing is op 8 maart. Exacte tijd en vorm zullen we zo snel mogelijk laten weten.

24 januari

Extra schoolexamentrainingen voor de examenleerlingen 5, 6 en 12 en 13 februari! Samen met Blijles Bollenstreek organiseren we extra schoolexamentrainingen speciaal voor een goede voorbereiding voor de herkansingen en/of inhaaltoetsen. Aanmelden kan vanaf vandaag via https://blijlesbollenstreek.com/fioretti/examentrainingen-fioretti/ .

17 december

Voor de bovenbouwleerlingen is vrijwel direct na de vakantie de SE-week. Hiervoor organiseren we in samenwerking met Blijles Bollenstreek op 27, 28 en 29 december schoolexamentrainingen. Het rooster hiervoor zal de komende week gedeeld worden. Voor een optimale voorbereiding is onderstaande site ook nog zeer handig. Hier zijn allemaal beproefde tips te vinden voor plannen en hoe te leren. Uiteraard ook zeer handig voor onderbouwleerlingen: https://meerlereninmindertijd.fioretti.nl

Het werkt het best op een laptop of desktop. De site is nu alleen nog toegankelijk via de account van de leerling.

1. Open je webbrowser.

2. Laat je leerling inloggen op zijn/haar schoolaccount.

3. Klik dan op deze link: https://meerlereninmindertijd.fioretti.nl

13 december

Vandaag zijn alle bovenbouwleerlingen gevraagd om hun mening te geven over MrChadd.

3 december

Maandag 6 december starten de inschrijvingen voor de schoolexamentraingen voor de bovenbouw mavo, havo en vwo. Deze schoolexamentrainingen vinden plaats op 27, 28 en 29 december op school en worden verzorgd door Blijles Bollenstreek. In deze brief vind je daar meer informatie over. Je kan je inschrijven via deze link: https://blijlesbollenstreek.com/fioretti/examentrainingen-fioretti/ .

29 november

Meer informatie over MrChadd vindt je HIER. Via MrChadd kunnen leerlingen in de bovenbouw ook buiten schooltijden hun vragen stellen.

12 november

Alle leerlingen zijn via hun schoolmail uitgenodigd om hun feedback te geven op het NPO-aanbod tot nu toe.

11 november

Vooraankondiging schoolexamentrainingen in de kerstvakantie. Op 6 december start de inschrijving voor de schoolexamentrainingen voor de leerlingen van de bovenbouw. De trainingen vinden plaats in de kerstvakantie op 27, 28 en 29 december en worden verzorgd door Blijles Bollenstreek.

3 november

Met ingang van week 44 worden er ook vakbijlessen Duits aangeboden. Voor meer informatie en aanmelding verwijzen we naar routekaart.

3 november

Veel leerlingen in de bovenbouw maken al gebruik van MrChadd. Op 15 november zullen de klassen die nog geen uitleg gekregen hebben, dit alsnog krijgen. Op 11 en 15 november zijn er in de avond digitale voorlichtingsmomenten voor ouders. Meer informatie is HIER te vinden.

25 oktober

HOMi de app om je huiswerk en toetsen mee te plannen werkt nu met Somtoday. Dit betekent dat je nu zonder moeite je huiswerk, praktische opdrachten en toetsen met behulp van HOMi kan plannen. Alles wat de docenten in SOMtoday plaatsen is automatisch ook te zien in HOMi. Vanaf 1 november wordt er in de klas voorlichting gegeven over hoe je met HOMi kan werken. Je kan de HOMi-app nu al installeren. In deze filmpjes kan je zien hoe dat werkt:

 1. HOMi account activeren

 2. HOMi App downloaden

 3. HOMi koppelen met Somtoday

20 oktober

Mr Chadd beschikbaar voor bovenbouwleerlingen. Via deze link vind je meer informatie over MR. Chadd. Op de pagina over de vakinhoudelijke ondersteuning vind je informatie over hoe leerlingen hun account kunnen activeren.

29 september

Lancering webpagina Fioretti makes Impact --> menukaart --> extra activiteiten

27 september

Vandaag is de inschrijving voor de schoolexamentrainingen die we aanbieden in samenwerking met Blijles Bollenstreek geopend. Leerlingen van de bovenbouw mavo, havo en vwo kunnen zich tot 10 oktober via de volgende link inschrijven. De schoolexamentrainingen vinden plaats op school op 18, 19 en 20 oktober (dat is in de herfstvakantie.

10 september

De afgelopen week hebben zo'n 1000 leerlingen de 0-metingsvragenlijst voor NPO ingevuld. Met deze vragenlijst wordt schoolbetrokkenheid van leerlingen gemeten. De inzet van onder andere de NPO-middelen is om deze schoolbetrokkenheid te herstellen en waar mogelijk te vergroten. Daarnaast is onder andere gevraagd aan welke activiteiten leerlingen deel zouden willen nemen. Vandaag in de grote pauze zijn we met een werkgroep van leerlingen en in samenwerking met de FSV aan de slag gegaan om handen en voeten te gaan geven aan de plannen.

3 september

De flyer met een deel van het NPO-aanbod en het bijbehorende informatieboekje zijn gepubliceerd.

26 augustus: Het NPO in de steigers

Er is in de laatste weken hard gewerkt om de plannen voor het NPO verder uit te werken. Vanuit een aantal vakken zullen bijlessen in de middag aangeboden worden. Ook zal er bij verschillende vakken gewerkt gaan worden met onderwijsassistenten of PALs (persoonlijk assistent leraar) voor extra maatwerk gedurende de schooldag. Daarnaast bieden we het komende schooljaar studiebegeleiding, coaching en voor de leerlingen die dat willen een rustige (begeleide) werkplek aan. Tenslotte zullen we ook dit jaar in samenwerking met Blijles Bollenstreek individuele bijlessen verzorgen en voor de bovenbouwleerlingen (school)examentrainingen in de vakanties voorafgaand aan de schoolexamens.

Naast de extra ondersteuning om achterstanden weg te werken, zetten we ook in op het versterken van de sociale cohesie en betrokkenheid bij elkaar en de school. Dit doen we door het aanbieden van allerlei activiteiten in de middag. Denk hierbij aan theater en muziek, maar ook EHBO en ondernemerschap. We werken hiervoor samen met de gemeente en de Erasmus Universiteit.

Op deze site zullen we jullie verder informeren over alle activiteiten die spelen rondom het NPO.

16 juni: De MR heeft ingestemd met het projectplan voor het NPO

Gisteravond heeft de medezeggenschapsraad ingestemd met de koers van het projectplan (en de delen die gereed zijn) voor het NPO (Nationaal Programma Onderwijs) bedoeld voor het inlopen van Corona-achterstanden.

De hoofdpunten van dit plan zijn:

 • Invoering van een 45-minutenrooster om ruimte maken voor maatwerk;

 • Deze ruimte 's middags inzetten voor studiebegeleiding, vakbijlessen, extra blokken voor bepaalde vakken en extra-curriculaire activiteiten (bijv. toneel, sport, dans);

 • De inzet van onderwijsassistenten en PALs (persoonlijk assistenten van de leraar) om gedurende lessen ook ruimte te maken voor extra uitleg of training van vaardigheden.

De komende weken zal verder gewerkt worden aan de concrete invulling van het plan.


oktober

 • 4/10 - start bandcoaching klas 2 & 3 - aanmelden via mam@fioretti.nl

 • 5/10 - lezing Ankie Remijn

 • 13/10 - zaalvoetbaltoernooi

november

 • 7/11: interactieve voorstelling over thema motivatie: Dan maak je maar zin!

 • 9/11 - start 6 weekse module Young Entrepreneurship aanmelden via deze link

januari

 • 25/1 - start grote toneelproductie

februari

 • 3/2 - workshop grimeren